Vuosikokouksesta

Odd Fellow Samaria yhdistyksen (OFS) sääntömääräinen vuosikokous pidettiin lauantaina 13.11.2021. Kokous päätti ulkoisen hyväntekeväisyyden määrät seuraavasti: KDR 15 000 euroa ja SPR:n ystävätoiminta 5 000 euroa. Sisäiseen avustustamiseen eli apuun veljeskunnan jäsenille osoitettiin myös 15 000 euroa. Määrät ovat samat kuin edelliselläkin kerralla. Myönnetyt määrät ovat niin suuria etteivät jäsenmaksut ja myyntituotot riitä niitä kattamaan, joten tässäkin yhteydessä vetoamme kannatusjäsenien jatkamiseen yhteisellä polullamme! Kannatusjäsenyyden minimimaksu on 10 euroa kaudessa. Kausi alkaa syyskuussa päättyen elokuun lopussa. Myös Joulukampanjamme on tärkeä tulonlähde; muistithan osallistua? Joulukampanjamme viitehän oli 1177.

Sisäisen avun määrästä

Myös Odd Fellow Samaria ry:n kohdalla kyseessä on talousarviossa arvioitu summa josta tarvittaessa voidaan poiketa, kuten Suursire esityksessään totesi loosien sisäisestä avustuksesta ”talousarviolla ei voi olla merkitystä”. Suursiren vuosikokouksessa pitämä esitys löytyy OFS:n Google Drive -kansiosta ”Ilmoitustaulu (yhteyshenkilöt)” joka on jaettu OFS yhteyshenkilöille. Pyydä oman yhteisösi yhteyshenkilöä esittämään tuo aineisto kokouksen jälkeen illallisella. Mikäli teillä ei ole nimettyä OFS yhteyshenkilöä, pyydä yhteisösi hallitusta nimittämään sellainen ja myös ilmoittamaan nimi OF Samarialle!

Sisäisen avun mahdollisuudesta tiedottaminen

Vuosikokouksessa sisäinen avustus herätti vilkasta keskustelua ja useampikin osallistuja kertoi ettei looseilla ole tarpeeksi tietoa aiheesta. Odd Fellow Samaria ry pyrkii tiedottamaan aiheesta lisää muistuttaen suursiren sanoista ”loosi ei voi ulkoistaa sisäistä avunantoa”, mutta OFS voi täydentää avustustoimintaa. Jäsenyhdistykset saivat jäsenmaksulaskun mukana runsaasti tietoa OF Samarian toiminnasta, mukaan lukien sisäisen avun mahdollisuudesta. Toivottavasti noita asioita tuotiin esille oman yhteisösi kokouksessa!

Kiteytettynä: Odd Fellow Samaria ry:n avustukset on tarkoitettu täydentämään jäsenyhdistysten avustuksia, tai olemaan viimeisenä apuna, jos jäsen ei muualta saa apua.

You may also like...